Reistips voor de herfstvakantie: top 5 vakantiebestemmingen in Europa

De herfstvakantie is aangebroken en bij Dominicus hebben we een aantal mooie Europese vakantiebestemmingen voor je op een rij gezet. De herfst is hét perfecte seizoen om op vakantie te gaan. De populaire vakantiebestemmingen zijn minder druk dan normaal en het is ook een stuk goedkoper. Het is ook een mooi seizoen om dichtbij huis te blijven, want in de herfst en het begin van de winter zijn er in Europa zoveel leuke vakantieplekken te vinden met aangename temperaturen. Wat dacht je van een stedentrip naar Dublin of Verona? Een weekje muziek, kunst, wandelen en wijn in de Elzas? Of, voor wie op zoek is naar rust en natuur, het indrukwekkende Bretagne. We hebben een top 5 voor je gemaakt van de populairste Dominicus reisgidsen voor deze herfstvakantie.

Ierland en Noord-Ierland

Ontdek Ierland en Noord-Ierland op vakantie met deze Dominicus-reisgids: Dublin, The Burren, Ring of Kerry, Belfast en meer. Beleef de bezienswaardigheden van bruisend Dublin: overdag cultuur en ’s avonds aan de zwier, bewonder de ruige kliffen en golvende groene heuvels, ervaar de Keltische mystiek, beleef spektakel in Titanic Belfast, bezoek gezellige pubs en ontmoet er vriendelijke mensen.

Dresden, Leipzig en omgeving

Je kunt in Dresden kiezen uit musea en klassieke muziek van wereldniveau, en de stad heeft bovendien een bruisend alternatief uitgaansleven. Leipzig heeft een reputatie vanwege moderne kunst, maar is ook dé plek voor wie gewoon wil winkelen en genieten van de goede dingen van het leven.

Normandië en Bretagne

Ontdek Normandië en Bretagne op vakantie in Frankrijk met deze Dominicus-reisgids en verken Rouen, Mont Saint-Michel, Pointe du Raz en meer. Laat je overdonderen door de natuur aan de noordkust van Bretagne, bewonder de steile krijtrotsen die als een muur uit de zee oprijzen, ervaar het einde van de wereld op Pointe du Raz en Pointe de Penmarch in Cornouaille, en breng een bezoek aan de bezienswaardigheden van de ommuurde binnensteden van Saint-Malo en Vitré.

Elzas, Vogezen en Jura

Ontdek Elzas, Vogezen en Jura op vakantie in Frankrijk met deze Dominicus-reisgids en verken Nancy, Verdun, Straatsburg, Colmar, Besançon en meer. Flaneer over Place Stanislas in Nancy waar gouden tijden schitteren, ontdek de mooiste wijndorpen van de Elzas langs de Route des Vins, beleef de oude kunst in het Musée Unterlinden in het hart van Colmar en bezoek de bezienswaardigheden in vallei van de Loue met de fraai gelegen stadjes en dorpjes aan de rivier.

Noordoost-Italië

Ontdek het noordoosten van Italië op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken Verona, Dolomieten, Venetië, Friuli en meer. Wandel in majestueuze berglandschappen, geniet van la dolce vita, drink de beste koffie in het Habsburgse Triëst, bewonder het werk van renaissancemeesters als Giotto, Tintoretto en Titiaan, en bezoek de bezienswaardigheden van het schitterende Venetië, Verona, Padua en Vicenza.