Dominicus Valencia

Voel je thuis in Valencia!

De prachtige kathedraal, de kerken en paleizen en de verscholen binnenpleinen in de steegjes van de wijk Carmen: Valencia heeft iets betoverends. De stad leeft, met kleurige mode, smakelijke paella’s en tapas en onstuimige feesten die tot diep in de nacht duren.

Wat moet je in ieder geval doen als je een bezoek brengt aan deze bruisende stad? Wij hebben 5 tips voor je op een rij gezet.


1. Fietsen in het park
Na een hevige overstroming van de rivier de Turia in 1957 besloten de autoriteiten om de rivier om het centrum heen te leiden. In de drooggelegde rivierbedding is het ruim 8 kilometer lange Turia-park aangelegd, dat ideaal is om per fiets te verkennen. Het park begint bij het Museu d’Història de València in het noordwesten en komt uit bij de Ciutat de les Arts i les Ciències in het zuidoosten.

 

2. Mercado Central
De opgewekte sfeer van de grootste overdekte markt van Europa strekt zich ook uit over het gelijknamige plein. In de drukte binnen ligt een overvloed aan dagverse etenswaren, van groenten in allerlei kleuren tot heerlijke gedroogde hammen. Wie alle boodschappen heeft gedaan, belandt doorgaans in een van de nabije cafés.

 

3. Playa del Saler
Aan de rand van natuurpark Albufera ligt het kilometerslange strand van El Saler. Het is met zijn witte zand en wilde duinen ongetwijfeld het mooiste van de kust. Badgasten vinden er ligstoelen en parasols, surfers ideale golven en wind, en voor wie langer wil blijven, zijn er kamers en een camping vlakbij.

 

4. Barrio del Carmen
Het kloppende hart van Valencia is de wijk Carmen. Deze vormde ooit het hele centrum, omgeven door een muur waarvan nog twee torens over zijn. Als de nacht valt, wordt het lawaaierig in de gezellige steegjes. En dat terwijl het hier in de jaren tachtig ’s avonds doodstil was op straat!

 

5. Ciutat de les Arts i les Ciències
Als voorbode van een ander landschap keert het futuristische complex van architect Santiago Calatrava zich naar zee: zes constructies, omgeven door kristalhelder water. Het daglicht schijnt in het Palau de les Arts Reina Sofía en de Ágora, vissen uit de hele wereld zwemmen in het Oceanogràfic en de promenade van het skeletvormige Umbracle biedt een fraai uitzicht.